Een terugblik op een mooi moment...

Datum: 11 maart 2014

Als ik mijn ogen sluit zie ik het nog goed voor me. 2 November 2013. De donkere algemene begraafplaats die werd opgelicht door de vele kaarsen en waxinelichtjes. We stonden stil bij de overledenen die we zijn kwijtgeraakt. Een grote groep mensen liep over het kerkhof met verlichting. Het was een prachtig gezicht. Na het emotionele moment liepen wij richten de hervormde kerk. Daar konden we genieten van muziek van Geert Zijlstra en vele verhalen. Een prachtige herdenkingsdienst die, vooral in zo'n klein dorpje, razend goed was uitgepakt. De sfeer was emotioneel maar vooral hartverwarmend. Iedereen steunde mekaar door zijn of haar verdriet heen. De tekst op de steen: Tempus Neminem Manet was de centrale zin die avond, vertaald in het Nederlands: De tijd wacht voor niemand.

Foto: Monument Algemene Begraafplaats

Tekst: Jan Medema