Oproep aan de Historische Kringers

Datum: 01 december 2014

Rechts, dozen met mappen, honderd jaar of meer bewaard in de Hervormde Kerk, in melkbussen. Daardoor in perfecte staat gebleven. De technische medewerkers van de Groninger archieven vonden het onnodig om echt schoon te maken met gammastralen. Conclusie: Scannen, archiveren en opbergen in zuurvrije hoesjes, papier en dozen.

 

Het resultaat ziet u op de andere twee foto?EURTMs, inclusief een inventaris- / archieflijst van de inhoud.

Tijdrovend, maar interessant werk. We komen er hele leuke dingen in tegen. Bv. handgeschreven benoemingsbrieven van dominees, stichtingspapieren van het Nederlands Bijbelgenootschap uit 1814, stuk over hoe te handelen bij schijnbaar dode drenkelingen.

Wie wil een dagdeel meedoen om samen dit werk te voltooien in uw eentje of met een paar mensen bij iemand thuis? Bv. op donderdagmiddag in het museum.

Ook hebben wij een stapel gedateerde krantenknipsels vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw. Geschonken door Petrus de With. Die ze heeft overgenomen van iemand die het pakket op een rommelmarkt vond.

Ook nog: een paar dozen met kranten van vroegere bewoners. Jan Stokroos begint met lezen en knippen, maar kan niet alles alleen.

Wie wil hier ook iets aan doen? kom langs in het museum.

___________________________________________________________________________________________

De oproep was apart reeds verzonden aan leden van de HKL. Dit heeft al 6 aanmeldingen opgeleverd.... Wie volgt?